Mijn naam is Mieke Engelbos en ik woon in het landelijke dorp Attenhoven, omgeven door velden en fruitbomen.  Mijn passie voor fotografie ontstond vele jaren geleden toen ik bijna iedere week naar de hondenshow ging met mijn Afghaanse Windhonden.  Ik moest deze prachtige windhonden gewoonweg op de gevoelige plaat vastleggen en proberen hun aristocratische houding, hun karakter en schoonheid weer te geven in de foto's die ik maakt.  Na verloop van tijd wou ik ook andere dingen gaan fotograferen, zoals natuur, architectuur, mensen, mode, … en zoveel meer schoonheid waarmee we iedere dag omringd zijn. 

In oktober 2017 kon ik me eindelijk de trotse eigenaar noemen van mijn eigen fotostudio waar ik inmiddels al vele uren heb doorgebracht met het fotograferen van baby's, producten, kunstvoorwerpen maar vooral veel honden en poezen.

Ondertussen heb ik me ook toegelegd op het maken van meer artistieke foto's, soms zijn ze heel strak, soms hebben ze een dromerige uitstraling.  Alles is afhankelijk van de locatie waar ik op dat ogenblik ben, de mogelijkheden die er zijn en hoe ik me op dat ogenblik voel, want net dat innerlijke gevoel, soms blijdschap, soms verdriet en af en toe ook wel wat frustratie, probeer ik in mijn foto's weer te geven.

Het maken van dergelijke foto's inspireerde me ook om te gaan schilderen.  Het heeft even geduurd voordat ik de richting vond waarin ik me met verf en penseel wou uitdrukken maar geduld loont.  In de fotografie hou ik van vele dingen maar ook wat het schilderen betreft.  Enerzijds hou ik van het strak afgelijnde werk, abstract maar altijd met een gevoel dat er achter schuilgaat.  Deze stijl is een combinatie van Retro Art en Kubisme.

Daarnaast vind ik volledig abstracte werken super maar toch zit er in deze werken een zekere zachtheid in met een toets van ruwheid.

Mijn artistieke foto's en schilderijen kunnen aangekocht worden.  Wat de foto's betreft, deze worden slechts 1 x afgedrukt zodat u ook hiervan een uniek stuk in huis haalt.  Alle werken zijn gesigneerd en komen met een "certificate of authenticity".

Ik probeer mijn website regelmatig bij te werken met nieuwe foto's en schilderijen dus kom zeker regelmatig eens opnieuw kijken.


Mieke Engelbos - Lindestraat 37 - 3404 Attenhoven - Tel 0476 326774 - VAT 0727 311 938 
 Facebook & Instagram 


"Vrijgesteld van BTW, kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting"